marxa.cat

Circuit de marxes saludables de Ponent


Un circuit de dotze marxes populars, plenes de valors, una aposta clara per la salut i el territori que esperem que us agradi
Pensat per a tu, per als teus, per compartir, per gaudir al teu ritme, per caminar amb amics o família o per retrobar l’essència del córrer, tu tries.
Entenem les marxes populars com activitats no competitives i que  per ser de ritme lliure són obertes al gran públic, de totes les edats, i per tant pensades per fer-les tan corrent com caminant.

Entenem que les marxes són també cultura, salut, valors, compromís amb el territori i en tot cas són gaudi per qui hi participa. De cara endins les marxes afavoreixen la cooperació i els lligams dins de les  diferents associacions, o del poble on s’esdevé. Marxa.cat és un projecte que neix a Ponent el desembre de 2015 de la unió de cinc marxes populars que volen fer una aposta clara i pública entorn els hàbits saludables – pràctica de l’esport i alimentació saludable – i el compromís de respecte amb el nostre entorn.

Marxa.cat, ho volem dir també, parteix també de l’orgull del ponent que volem explicar, del que us animem a sentir amb el cinc sentits, i de manera saludable.

Aquest serà el Calendari 2022 del Circuit de Marxes Populars Saludables de Ponent, amb les marxes confiramdes fins el moment:

Març
6   Marxa Heroica (Fulleda)
13 Marxa Senderista baix Segre (La Granja d'Escarp)
Abril
3   Marxa popular del Segrià (Lleida)
24 Marxa del Baix Sió (Montgai)
Maig
8   Marxa de les cabanes de volta (Els Omellons)
Novembre
6   Marxa de tardor del Baix Set (Montoliu)


Les característiques compartides a totes les marxes
Més enllà de les particularitats de cada marxa que volem preservar, les marxes del circuit tindran un conjunt de característiques comunes:
  • Són no competitives, i no comparteixen espai amb proves que ho són.
  • El marcatge serà molt visible, i es retirarà qualsevol residu del circuit
  • Disposarà almenys d’un sistema d’inscripcions anticipades on-line
  • Serà de ritme lliure, es podrà fer tan corrent com caminant, no parlarem de caminades ni de curses sinó de MARXES
  • Han reduït la presència de sucre. Avituallaments saludables.
  • S’evitarà que l’activitat perjudiqui l’entorn natural i que l’impacte sobre el territori pel qual transcorre sigui mínim o fins i tot que serveixi per millorar-lo.
  • Tenen almenys un circuit més curt
  • Tenen a més de l’habitual una opció vegetariana per l’esmorzar i els celíacs, previ avís a l’organització, tindran esmorzar específic.
  • Es buscarà la minimització dels residus, així com la recollida selectiva dels residus generats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada